Zonder boodschappen in huis zit niemand rustig. Althans, wij in elk geval niet. En zeker nu sinds eind februari het Coronavirus ook actief is in Nederland, zien we nóg meer voordelen van online boodschappen doen. Bovendien merken we in onze omgeving op dat veel mensen in deze situatie de neiging krijgen om boodschappen te gaan hamsteren. 

Wil je ook liever de deur niet uit om besmetting te voorkomen? Dan is het nu wellicht een goed idee om je boodschappen online te gaan bestellen. Je hoeft er de deur niet voor uit en je kunt meteen wat extra boodschappen inslaan. 

Bekijk hier het overzicht van online boodschappen doen 

Waar kun je nu online boodschappen doen tijdens Coronacrisis

Maar bij welke supermarkt bestel je nu snel en gemakkelijk boodschappen? En zijn er überhaupt voor (nieuwe) klanten nog voldoende bezorgmomenten beschikbaar in deze tijden van drukte rondom het coronavirus? Wij zetten hier graag de top 5 supermarkten voor je online boodschappen. En wil je graag boodschappen bestellen met extra korting? Kijk dan bij onze actuele kortingcodes voor meer voordeel op bijvoorbeeld bezorgkosten. 

De top 5 supermarkten voor je online boodschappen zijn:

Update 17 april 2020: Nog steeds enorme drukte bij boodschappen bestellen 

Nog steeds blijkt het lastig om boodschappen te bestellen bij een online supermarkt. Bij AH en Jumbo zijn bezorgvakken in mum van tijd volgeboekt. Ook Picnic zit volledig volgeboekt elke week. Onze tip: blijf de website in de gaten houden en probeer dagelijks te checken of er een bezorgmoment vrij is bij je favoriete supermarkt.  

Update 26-03-2020: Het blijft lastig om een plekje te vinden voor online boodschappen tijdens Corona-crisis

Nog steeds blijkt het heel lastig om een tijd te reserveren voor de levering van je online boodschappen door alle drukte tijdens de corona-crisis. Bij Jumbo en Albert Heijn is bijna geen plaats. Hetzelfde geldt voor Coop en PLUS, hier is het ook veel drukker dan normaal. Ook bij Deen en Picnic is het erg druk, maar lukt het nog wel (vaker) om een tijdsblok te reserveren. Dus mocht je graag je boodschappen online bestellen de komende dagen, dan heb je de meeste kans bij Deen en Picnic. 
 

Update 22-03-2020: Bij welke supermarkt kan ik nog wél boodschappen bestellen? 

Het blijkt een gekkenhuis in de supermarkten, ook online. Veel bezorgblokken zijn helaas ook voor de komende week volgeboekt bij bijvoorbeeld Jumbo en Albert Heijn. Maar we hebben ook goed nieuws! Bij onderstaande supermarkten is er op dit moment nog wél plek en kan je vaak uit verschillende bezorgtijden kiezen. Wees er snel bij dus! Check je beste opties bij: 

  1. Deen
  2. PLUS
  3. Picnic

Update 18-03-2020: Ga niet hamsteren

Supermarkt Coop vraagt klanten expliciet om niet te gaan hamsteren. Een aantal producten is tijdelijk niet leverbaar en voor een aantal producten hebben ze bij Coop een maximum aantal aankopen per bestelling bepaald. Ze willen graag de producten zo eerlijk mogelijk verdelen onder de klanten. 

Bij Jumbo is het op dit moment niet meer mogelijk om een nieuwe bestelling te plaatsen, alle bezorgblokken zitten volgeboekt voor de komende week. 

Update 17-03-2020: Geplaatste bestellingen kunnen niet meer gewijzigd worden

We merken op dat bij verschillende supermarkten geplaatste bestellingen op dit moment niet meer aangepast of gewijzigd kunnen worden. Dat betekent dat zodra je een bestelling plaatst, deze direct definitief is. Later nog proberen toevoegen is dus niet meer mogelijk. 

We krijgen ook veel vragen binnen bij welke supermarkt je op dit moment nog boodschappen kunt bestellen door de drukte i.v.m. het coronavirus. Vandaag lukte het niet meer om boodschappen te bestellen bij Albert Heijn, Jumbo en Picnic. Wel waren er nog verschillende bezorgblokken vrij bij Deen en PLUS voor deze week. Vanavond om 00.00 uur komen er ook bij Picnic weer plekken vrij voor volgende week woensdag. 

Update 16-03-2020: Bezorgblokken AH vol tot eind maart 

Via de app en website van AH blijkt dat verschillende bezorgblokken bij Albert Heijn tot eind maart zijn volgeboekt. 
Boodschappen bestellen en laten bezorgen door Jumbo lijkt meer mogelijkheden te bieden op dit moment. Vanaf 23 maart zijn er ook weer verschillende bezorgblokken beschikbaar bij Jumbo. 
 

Update 15-03-2020: Bezorgmomenten van supermarkten lopen vol

Steeds meer mensen proberen i.v.m het Coronavirus de supermarkt te vermijden en kiezen ervoor om online boodschappen te doen. Helaas blijkt dat de bezorgmomenten van verschillende winkels helemaal volgeboekt zijn.

  • De app of site van Albert Heijn lijkt zelfs verschillende keren vast te lopen en een bezorgmoment kiezen is daar nu zelfs niet mogelijk.
  • Ook Jumbo geeft aan dat het online ontzettend druk is waardoor er op dit moment geen bestellingen geplaatst kunnen worden. Had je de afgelopen dagen een bestelling geplaatst bij Jumbo die nog geleverd moet worden de komende dagen? Dan kan deze bestelling niet meer aangevuld of gewijzigd worden bij Jumbo. 
  • Bij online super Picnic gaan bestellingen door, maar ook zij geven aan dat het drukker is waardoor bezorgmomenten eerder vol zitten. Op de website van Picnic check je of bezorgen bij jou nu mogelijk is. 
  • Hetzelfde geldt voor supermarkt PLUS. Een online bestelling plaatsen is op dit moment mogelijk, maar de website en app werken door de drukte trager dan normaal. En het kan zijn dat in jouw regio de bezorg- en ophaalmomenten eerder vol zitten. 
  • Bij supermarkt Coop zijn de bezorgmomenten ook eerder vol dan normaal. Bij Coop lees je op de website dat ze bij online bestellingen bij een aantal producten zelfs een maximum aantal producten hebben ingesteld. 
  • Bij Deen zijn de bezorgblokken t/m 20 maart volgeboekt, bestellen voor daarna is wel mogelijk. Je kunt bij Deen nog wel bloemen bestellen en gratis laten bezorgen door heel NL. 

Update 14-03-2020: Supermarkten hebben nog voldoende voorraad

De supermarkten melden dat ze principe ruim voldoende op voorraad hebben. Het heeft helemaal geen zin om karren vol WC papier in te slaan, maar toch blijft het een leuk gezicht. Het beste is om gewoon normaal boodschappen te doen, maar het lichte gevoel van paniek doet veel met de mensen. 

Verder hebben de online supermarkten het ook extra druk. Ook hier is voldoende voorraad aanwezig, maar het probleem is dat de bezorgmomenten snel vol raken. Het kan dus zijn dat je online wilt bestellen, maar dat je niet direct kan laten bezorgen. We houden jullie hierover op de hoogte. 

Tot aan de deur, niet tot in de keuken

Albert Heijn en Jumbo (en inmiddels ook alle andere supermarkten) hebben aangegeven dat ze nu tijdelijk de boodschappen niet tot in de keuken bezorgen, maar tot aan de voordeur. Dit om verdere verspreiding van het Coronavirus te voorkomen. Voor ouderen is het misschien wel lastig omdat het juist zo prettig was dat de zware kratten in de keuken neergezet werden. Maar we begrijpen de maatregel. Het uitpakken van de boodschappen kan dus iets meer werk zijn op dit moment. Het is ook nog mogelijk om een maaltijdbox te bestellen. Bijvoorbeeld die van AH, alleen zal ook hier het aantal aflevermomenten snel teruglopen.

Lees vooral officiële informatie

Mocht het bezorgen van de boodschappen nog veranderen door deze virusuitbraak dan zullen we dit nieuws meteen op onze website plaatsen.

Tot slot willen we nog even dit zeggen. Laat je niet bang maken door allerlei enge verhalen op bijvoorbeeld Facebook. Laat je informeren door goede bronnen zoals het RIVM. Lees meer over het Coronavirus op de website van het RIVM

Mensen dragen mondkapjes tegen het virus