Albert Heijn's Overblijvers: een duurzame oplossing tegen voedselverspilling

Ken je de 'overblijvers' van AH al? Albert Heijn is al jaren bezig met het verminderen van voedselverspilling en heeft een aantal initiatieven gelanceerd om dit doel te bereiken. Eén van deze initiatieven is de "AH overblijvers". Dit zijn producten die bijna hun houdbaarheidsdatum hebben bereikt, maar nog steeds veilig kunnen worden gegeten. Albert Heijn verkoopt deze producten in een pakket via de AH app tegen een gereduceerde prijs om zo voedselverspilling tegen te gaan. Lees snel verder hoe het werkt. 

Ontdek direct meer over de AH Overblijvers 

Waarom "overblijvers" kopen?

Door "overblijvers" te kopen draag je bij aan het verminderen van voedselverspilling. Veel voedsel wordt verspild omdat de houdbaarheidsdatum bijna is verstreken, terwijl het voedsel nog steeds veilig geconsumeerd kan worden. Door "overblijvers" te kopen, bespaar je tegelijk vaak veel geld want de producten worden voor een lager tarief in een pakket verkocht. 

Overblijvers AH met de slogan minder verspillen en meer besparen

Hoe werkt het?

Albert Heijn verkoopt "overblijvers" in al haar supermarkten, maar je moet een pakket reserveren via de app van Albert Heijn. In de AH-app kan je als klant bekijken welke pakketten er beschikbaar zijn in je lokale AH-winkel. Je kunt een pakket reserveren en aan het einde van de dag ophalen in de winkel. Er zijn verschillende AH overblijvers pakketten beschikbaar voor een voordelige prijs, waaronder: verrassing, vegetarisch en bakkerij. Het aanbod van deze overblijvers pakketten kan dus verschillen per AH filiaal. 

In de app van Albert Heijn reserveer je een overblijvers pakket

Waar vind ik "overblijvers"?

Misschien ken je de app van Too Good To Go wel. We krijgen vaak de vraag of Albert Heijn hier ook de pakketten in aanbiedt, maar dat is niet het geval. De pakketten van Albert Heijn staan alleen in de app van Albert Heijn zelf. Klik in de Albert Heijn app op 'Overblijvers' en je kunt vervolgens zoeken naar pakketten bij supermarkten in de buurt. Vervolgens kan je een overblijverspakket reserveren en ophalen op het aangegeven tijdstip bij de servicebalie. Zorg ervoor dat je een eigen tas meeneemt. Wij vinden het persoonlijk wel jammer dat je in de AH app niet reviews of een score kunt lezen van anderen op de overblijvers pakketten. Dat zie je wel in de app van Too Good To Go bij vergelijkbare pakketten en dat geeft vaak een betrouwbaar beeld en laat zien hoe tevreden klanten zijn met een pakket. Wellicht start Albert Heijn daar nog mee. 

Kan ik ook overblijvers los in de winkel kopen? 

In de winkel kan je niet direct een overblijvers pakket kopen. Je moet dit pakket reserveren via de app. Wel kan je in de winkel producten vinden die ook vanwege de houdbaarheid met korting worden aangeboden. Bijvoorbeeld het groente en fruit zakje dat voor €1,- aangeboden wordt en is gevuld met groente en fruit dat wat rijper is of een plekje heeft, maar nog steeds even lekker is. Ook kan je in de ochtend bij Albert Heijn brood van gisteren vinden. Dit "Brood van Gisteren" wordt tot 11.00 uur aangeboden voor een voordelige prijs. Datzelfde idee zie je ook terug bij andere supermarkten, zoals bijvoorbeeld de Lidl
Naast deze initiatieven gebruikt Albert Heijn al meer dan tien jaar de 35% korting sticker. Deze sticker zorgt ervoor dat producten die nog kort houdbaar zijn de hele dag met korting verkocht worden. In steeds meer supermarkten van Albert Heijn wordt ook gekozen van een dynamische korting. Dat betekent dat het kortingspercentage aan de houdbaarheidsdatum wordt gekoppeld en wel kan oplopen tot 70% korting op een product. Je herkent deze producten ook aan een sticker en op het dynamische prijskaartje is af te lezen hoeveel korting je op dat moment krijgt. 

Kortingssticker van Albert Heijn kunnen dynamisch worden aangepast in de winkel

Al deze initiatieven zorgen ervoor dat Albert Heijn voedselverspilling vermindert en daarmee een positieve bijdrage levert aan de duurzaamheid van onze planeet. Daarnaast is het uiteraard ook leuk voor je portemonnee en is het daarmee een win-win oplossing. 

Lees meer over Albert Heijn en boodschappen bestellen