Veel mensen denken dat het bezorgen van online boodschappen behoorlijk prijzig is. Klopt dat ook voor jou? Een overzicht van de bezorgkosten van elke supermarkt kan je hier vinden.

Bezorgen is vaak minder duur dan je denkt en soms zelfs helemaal gratis!

In dit artikel geven we je tips hoe je op de servicekosten van online boodschappen kunt besparen. Sterker nog; soms zijn de bezorgkosten zelfs helemaal gratis! Wil jij ook graag weten hoe je kunt besparen op de boodschappen? Of zoek je naar manieren voor gratis bezorging? Lees dan snel verder. 

Waar kan ik boodschappen bestellen? 

Hoe kan je besparen door online boodschappen te doen?

Spaarvarken om geld te besparenOnline boodschappen doen heeft veel voordelen. De bezorgkosten (vaak servicekosten genoemd) zijn echter voor velen een nadeel. Eerder hebben we de voor- en nadelen al voor je op een rijtje gezet.
Een belangrijk voordeel is dat online boodschappen doen je tijd scheelt. Je hoeft zelf niet naar de supermarkt. Je bent vaak veel tijd kwijt aan een parkeerplek vinden, alle boodschappen zoeken, afrekenen en vervolgens weer inladen. Wat een gesjouw! Wanneer je online boodschappen doet hoef je niet langer zelf met zware tassen te slepen. De bezorger komt niet alleen aan de deur, maar vaak brengen ze de boodschappen tot in de keuken. Tijd = geld, dus de eerste besparing heb je al binnen! Bovendien zijn er nog meer manieren hoe je kunt besparen op online boodschappen doen. We schreven hier 7 tips voor goedkoop boodschappen doen en meer besparen op boodschappen. 

Je hoeft de deur niet uit

In het geval je met de auto naar de supermarkt gaat, bespaar je ook op brandstofkosten. Geen extra kilometers op de autoteller. Nu is een gemiddelde supermarkt slechts 1 kilometer ver voor de meeste mensen, dus de brandstof zal uitkomen op ongeveer 40 eurocent. Niet veel, maar met veel ritjes tikt dit natuurlijk wel aan. Online boodschappen doen blijkt ook populair voor vrouwen die bijvoorbeeld hoogzwanger zijn. Of bestel boodschappen tijdens de kraamweek, dat scheelt ook weer wat gedoe. 

De kosten van online boodschappen bezorgen

Veel mensen schatten de kosten voor het bezorgen hoger in dan deze werkelijk zijn. Kijken we bijvoorbeeld naar Jumbo dan kost boodschappen bezorgen €6,-. Wanneer je voor 70 euro of meer koopt, betaal je 5 euro bezorgkosten. Bij de Albert Heijn beginnen de bezorgkosten vanaf €3,95. Boven de 100 euro krijg je korting op je bestelkosten bij AH. Voor deze servicekosten hoef je de deur niet uit, geen stress en de boodschappen hoef je alleen nog uit te pakken. Behoorlijk wat gemak voor een kleine prijs. Als je speciale actieproducten koopt, krijg je vaak 100% korting op de servicekosten. Daarmee is het dus mogelijk om je boodschappen gratis thuis te laten bezorgen. 

Boodschappen online bestellen en laten bezorgen draait allemaal om gemak.

Pick Up Points

Een pickup pointEen manier om voordeliger online je boodschappen te bestellen, is om gebruik te maken van de Pick Up Points. Wél het gemak van online bestellen maar je gaat alleen zelf de boodschappen ophalen. Dat kan bij een geselecteerde Pick Up Point of bij de winkel zelf.
Handig als je bijvoorbeeld uit je werk komt. Boodschappen ophalen is meestal voordeliger dan boodschappen laten thuisbezorgen. 

Kunnen de boodschappen ook gratis worden thuisbezorgd?

Kan het nog goedkoper? Of kan het zelfs gratis? Het antwoord is ja, er zijn verschillende mogelijkheden voor gratis bezorging van de boodschappen. Op onze website kan je actuele kortingscodes vinden die je tijdens je bestelproces bij de supermarkt kunt invoeren. Deze kortingscodes zijn vaak de moeite waard! Er zijn vaak ook verschillende acties waarbij je bij aankoop van actieproducten gratis bezorging krijgt bij Jumbo, PLUS of AH. 

We hebben 3 tips voor gratis bezorging van boodschappen op een rij gezet. Daar lees je wat de mogelijkheden zijn bij een online bestelling, of je nu een nieuwe klant bent of een bestaande klant. 

Bekijk de allerbeste online supermarkten

Boodschappen thuis laten bezorgen