Met de opkomst van online winkelen is het boodschappen doen drastisch veranderd. Geen lange wachtrijen bij de kassa's meer, geen zware boodschappentassen meer sjouwen en geen verleidingen meer bij de kassa. De voordelen van online boodschappen doen zijn groot. Maar betekent dit dat we nu automatisch gevrijwaard zijn van verleidingen? Helaas niet. Zelfs in de online supermarkt zijn er tal van verleidingen die ons meer laten kopen en ons gezonde eetpatroon kunnen ondermijnen. Gelukkig zijn er manieren om deze verleidingen te weerstaan en een gezonde en bewuste winkelervaring te hebben. Op deze pagina delen we 5 handige tips om verleidingen in de online supermarkt te weerstaan.

Maak een gedetailleerd boodschappenlijstje:

Het maken van een boodschappenlijstje is essentieel om verleidingen in de online supermarkt te weerstaan. Door van tevoren te plannen wat je nodig hebt, kun je gerichter zoeken naar specifieke items en wordt de kans kleiner dat je afgeleid raakt door verleidelijke aanbiedingen of producten die je eigenlijk niet nodig hebt. Houd je aan je lijstje en weersta de verleiding om impulsieve aankopen te doen. 

Bij Albert Heijn kan je ook een lijstje maken met favoriete producten. Of kies voor een lijst waar je de producten op plaatst die je standaard elke week koopt. Dat scheelt je veel klikwerk elke week. 

Ga direct naar Albert Heijn

Doe geen boodschappen op een lege maag:

Wanneer je met een lege maag naar de supermarkt gaat, zal je veel eerder in de verleiding komen om meer te kopen. Datzelfde geldt voor online boodschappen doen. Een lege maag hebben tijdens het online boodschappen doen is vragen om problemen. Als je honger hebt, ben je vatbaarder voor verleidingen en is de kans groter dat je meer ongezonde snacks en voedingsmiddelen zult kopen. Zorg ervoor dat je voor het winkelen een gezonde maaltijd of snack hebt gegeten, zodat je minder snel bezwijkt voor verleidelijke, maar ongezonde producten.

Wees je bewust van marketingtrucs:

Online supermarkten maken gebruik van slimme marketingtechnieken om je te verleiden tot het kopen van meer. Denk aan "koop meer, bespaar meer" aanbiedingen, verleidelijke productafbeeldingen en beperkte tijd deals. Wees je hiervan bewust en laat je niet misleiden door deze trucs. Blijf gefocust op je boodschappenlijstje en weersta de drang om extra producten te kopen die je eigenlijk niet nodig hebt.

Beperk je tijd in de online supermarkt:

Om verleidingen te weerstaan, is het belangrijk om jezelf een tijdslimiet te stellen voor het online winkelen. Hoe langer je in de online supermarkt doorbrengt, des te groter de kans dat je in de verleiding komt om extra producten te kopen. Wees efficiënt, vind de items die je nodig hebt en plaats de online bestelling. Dit helpt ook om impulsaankopen te voorkomen.

Wees kritisch ten opzichte van aanbiedingen:

Online supermarkten maken vaak gebruik van tijdelijke aanbiedingen en kortingen om klanten aan te trekken. Hoewel deze deals verleidelijk kunnen zijn, is het belangrijk om je af te vragen of je het product echt nodig hebt voordat je het koopt. Laat je niet verleiden door de tijdsdruk. Wees kritisch en maak alleen gebruik van aanbiedingen als ze passen binnen je behoeften. Als het goede aanbiedingen zijn ie je lang kunt bewaren, is het vaak slim om er groot van in te kopen. 

Hoe weersta je het beste verleidingen in de online supermarkt?

Hoewel online winkelen de fysieke verleidingen van de supermarkt lijkt te verminderen, zijn er nog steeds manieren waarop we verleid kunnen worden tot het kopen van onnodige producten. Gelukkig zijn er manieren om deze verleidingen te weerstaan. Door deze tips toe te passen, kun je verleidingen weerstaan en bewuste keuzes maken tijdens het online winkelen. Zo zorg je voor een gezonder leven en een positieve winkelervaring.

Bij Butlon koop je voordelig boodschappen online en sla je groot bulkaanbiedingen in