In een drukke levensstijl kan het moeilijk zijn om dagelijks gezond te eten. Het bereiden van maaltijden kost veel tijd en het kan duur zijn om elke dag opnieuw boodschappen te gaan doen voor je avondeten. Een slimme oplossing is om te mealpreppen en boodschappen te bestellen voor de hele week. We laten je hier graag zien hoe je tijd en geld kunt besparen door deze twee strategieën te combineren.

Waarom is mealprepping zo handig?

Mealprepping is een methode waarbij je maaltijden vooraf bereidt en in porties verdeelt, zodat je de hele week gezond kunt eten zonder elke dag te hoeven koken. Het is een geweldige manier om tijd te besparen en ervoor te zorgen dat je altijd gezonde maaltijden bij de hand hebt. Je kunt de maaltijden gemakkelijk in de koelkast of vriezer bewaren en ze opwarmen wanneer je ze nodig hebt. Op deze manier hoef je niet elke dag na te denken over wat je gaat eten en kun je je concentreren op andere dingen.

Maaltijden in bakjes en porties klaargemaakt

Waarom is boodschappen bestellen een slimme zet?

Boodschappen bestellen is een andere handige manier om tijd te besparen. Je hoeft niet naar de supermarkt te gaan en urenlang door de gangpaden te slenteren op zoek naar de juiste ingrediënten. In plaats daarvan kun je online bestellen en de boodschappen laten bezorgen op een moment dat het jou uitkomt. Dit bespaart niet alleen tijd, maar het kan ook geld besparen omdat je niet in de verleiding komt om onnodige producten te kopen.

Kook grote maaltijden en vries in porties in voor op drukke dagen

Hoe combineer je mealprepping en boodschappen bestellen?

Het combineren van deze twee strategieën is eenvoudig en kan je veel tijd en geld besparen. Hier zijn de stappen die je moet volgen:

 • Stap 1: Maak een weekmenu en een boodschappenlijstje

Voordat je begint met mealpreppen en boodschappen bestellen, is het belangrijk om een weekmenu te maken. Dit helpt je om te bepalen welke ingrediënten je nodig hebt en hoeveel maaltijden je moet bereiden. Maak vervolgens een boodschappenlijstje met alle ingrediënten die je nodig hebt om de maaltijden te bereiden. Dit zorgt ervoor dat je niets vergeet en voorkomt dat je onnodige producten koopt. Tip: kijk direct bij je favoriete supermarkt welke producten in de aanbieding zijn zodat je voordeliger een weekmenu kunt samenstellen. 

Ga direct naar AH voor de nieuwe aanbiedingen

 • Stap 2: Bestel je boodschappen online

Zodra je een weekmenu en een boodschappenlijstje hebt, kun je je boodschappen online bestellen. Kies een van de beste online supermarkten en start je bestelling. Zorg ervoor dat je de bezorgtijd kiest die het beste bij jouw schema past.

 • Stap 3: Mealprepping

Als je boodschappen zijn bezorgd, kun je beginnen met mealpreppen. Kies een dag in de week waarop je de tijd hebt om maaltijden voor te bereiden. Bereid alle ingrediënten voor en kook de maaltijden in porties. Verdeel de maaltijden in bakjes en bewaar ze in de koelkast of vriezer. Op deze manier heb je gezonde maaltijden bij de hand die je snel kunt opwarmen wanneer je ze nodig hebt.

 • Stap 4: Geniet van je gezonde en handige maaltijden

Nu je je maaltijden hebt voorbereid en je boodschappen hebt besteld, kun je genieten van je gezonde en handige maaltijden voor de hele week. Je hebt nu meer tijd over om te besteden aan andere dingen en je hoeft je geen zorgen te maken over wat je gaat eten.

Maaltijden die geschikt zijn om te mealpreppen zoals chili con carne, rijst en meer

Enkele tips voor succesvolle mealprepping en boodschappen bestellen

 

 • Kies maaltijden die gemakkelijk in te vriezen en op te warmen zijn, zoals stoofschotels, soepen, ovenschotels en roerbakgerechten.
 • Maak grote porties, zodat je genoeg hebt voor de hele week.
 • Investeer in goede bewaardozen of bakjes om je maaltijden in te bewaren.
 • Houd rekening met de houdbaarheid van de ingrediënten bij het plannen van je weekmenu.
 • Maak gebruik van aanbiedingen en kortingen bij het bestellen van je boodschappen.
 • Varieer met ingrediënten en maaltijden om het interessant te houden.

5 voorbeelden van gerechten die gemakkelijk te mealpreppen zijn:

 1. Gegrilde kip en groenten: marineer de kip en groenten in een kruidenmengsel en grill ze samen. Verdeel de kip en groenten over bakjes en voeg rijst of quinoa toe voor een volledige maaltijd.
 2. Chili con carne: maak een grote pan chili con carne en verdeel het over bakjes. Voeg bruine rijst of zoete aardappelen toe voor extra voedingswaarde.
 3. Gevulde paprika's: vul paprika's met gehakt, rijst en groenten en bak ze in de oven. Verdeel de gevulde paprika's over bakjes en voeg een salade toe voor een evenwichtige maaltijd.
 4. Mexicaanse bowls: combineer rijst of quinoa, zwarte bonen, gegrilde kip of tofu, guacamole en salsa voor een smakelijke Mexicaanse bowl. Verdeel de ingrediënten over bakjes voor een makkelijke en voedzaam gerecht.
 5. Ovenschotel met zoete aardappel en kip: snijd zoete aardappelen en kip in blokjes en meng ze met groenten en kruiden. Bak het geheel in de oven en verdeel de ovenschotel over bakjes voor een gezonde en vullende maaltijd.

Door te mealpreppen en boodschappen te bestellen voor de hele week kun je veel tijd en geld besparen. Je hebt gezonde maaltijden bij de hand en je hoeft niet elke dag na te denken over wat je gaat eten. Het combineren van deze twee strategieën is eenvoudig en vereist slechts een beetje planning. Maak een weekmenu, bestel je boodschappen online, bereid je maaltijden voor en geniet van je gezonde en handige maaltijden. 

PLUS met actie voor 4 keer gratis bezorging voor nieuwe klanten