Voor vegan boodschappen kan je tegenwoordig terecht in elke supermarkt en we kunnen zeggen dat het aanbod veganistische producten heel hard stijgt. Goed nieuws dus voor iedereen die op zoek is naar vegan producten, want het aanbod in online supermarkten is ook steeds groter. Maar waar kan je nu handig, snel en betaalbaar je vegan boodschappen verkrijgen en aan huis laten leveren? 

Waar kan ik vegan boodschappen bestellen? 

Ben je op zoek naar een manier om makkelijk vegan boodschappen te bestellen? Wij zetten hier graag de mogelijkheden voor je op een rij. We kunnen je inmiddels zeggen dat het aanbod veganistische producten de laatste tijd heel hard groeit. Dat zien we ook bij de online supermarkten terug. Door het grote aanbod is het nu veel makkelijker om je complete vegan boodschappenlijst online te bestellen. 

Bestel vegan boodschappen online

Vegan boodschappen bij Albert Heijn

Om je het zoeken veel makkelijker te maken kan je nu bij Albert Heijn direct terecht in een categorie met alleen maar vegan producten. Dat zoekt handig en bovendien ontdek je op deze manier snel nieuwe vegan producten die wellicht leuk zijn om eens uit te proberen. Uiteraard kan je ook gewoon op zoek gaan naar losse producten, maar dat elk product terug te vinden is aan een 'dieet-kenmerk' is een hele handige optie bij Albert Heijn. Het assortiment vegan is hier ook zeer groot, tot nu toe zelfs het grootste van alle online supermarkten. 

Ga direct naar Vegan boodschappen van AH 

Albert Heijn heeft online het grootste vegan assortiment en het aanbod blijft maar groeien. 

Vegan boodschappen bij Jumbo

Vegan cakemix bestellenOok bij de Jumbo is een groot assortiment vegan producten te vinden. Je kunt via de zoekbalk bij Jumbo zoeken naar 'vegan' en je ontdek zo alle veganistische producten die verkrijgbaar zijn. 
​Bij de Jumbo kan je zelfs de 'vegan boodschappenlijst' met tips volgen. Je kunt het dan zelfs bijhouden wanneer er weer nieuwe vegan producten aan het assortiment zijn toegevoegd. Vooral handig als je op zoek bent naar nieuwe inspiratie als het gaan om vegan producten en recepten. Het werkt ook handig bij Jumbo dat je een vegan recept kan zoeken en direct de producten in je winkelmandje kan stoppen. Het assortiment vegan producten bij Jumbo is groot, maar nog niet zo groot als bij Albert Heijn. 

Ga direct naar Jumbo

Vegan boodschappen bestellen bij PLUS

Uiteraard kan je ook bij andere supermarkten je vegan producten bestellen. Om de vergelijking wat completer te maken namen we daarom ook een kijkje bij het vegan assortiment van de PLUS. Als je in het zoekveld op de site van de PLUS zoekt naar vegan krijg je het overzicht van producten die in deze categorie vallen. Het is opvallend dat deze categorie lang niet zo uitgebreid is als bij de Jumbo en Albert Heijn. Maar ook hier zien we dat het vegan aanbod groeiend is. En ook bij PLUS koop je wel de standaard vegan producten die vaak standaard op je boodschappenlijst zullen staan. Als je kiest voor een bestelling bij PLUS worden je producten verzameld en ingepakt door je lokale PLUS. 

Gratis bezorging bij PLUS kortingscode

Neem bijvoorbeeld vegan broodbeleg. Het aanbod plantaardig broodbeleg is groot en geeft je veel mogelijkheden. 

waar kan ik vegan boodschappen bestellen

Vegan boodschappenlijst - welke producten staan standaard op je lijst?

Het schrappen van vlees, zuivel en andere dierlijke producten in je voeding lijkt wellicht eenvoudig maar we helpen je graag met het bedenken van een standaard boodschappenlijstje. Met deze producten in huis is volledig plant-based eten simpeler. Zorg voor standaard producten in je voorraad en met een beetje combineren en uitproberen ontstaan zo de lekkerste gerechten. Elke dag aan de tofu is dus met het inmiddels grote aanbod aan vegan variatie niet nodig. 

Zet op je online lijstje: 

  • Groenten: alle verse groenten of diepvriesgroenten zijn geschikt. Kies de groenten vooral seizoensgebonden. Voor je voorraadkast kan je ook kiezen voor groenten uit blik zoals kikkererwten, bonen, linzen. 
  • Fruit: vers fruit koop je ook het beste uit het seizoen. Maar een voorraad diepvriesfruit is ook altijd handig voor smoothies bijvoorbeeld.  
  • Noten, zaden en pitten: kies voor amandelen, cashewnoten en walnoten (liefst ongebrand) maar zorg ook voor een voorraadje zaden zoals chiazaad, lijnzaad, hennepzaad en bijvoorbeeld pompoenpitten. 
  • Eiwitten: om voldoende eiwitten binnen te krijgen kies je als veganist voor bonen, tofu, linzen, tempeh, kikkererwten en eventueel af en toe vegan vleesvervangers. Dat kan ook in de vorm van vegan broodbeleg  en vegan vleeswaren. 
  • Granen en aardappelen: kies voor volkoren granen, haver, quinoa, spelt en zilvervliesrijst. En (zoete) aardappelen.
  • Gezonde vetten: olijfolie, avocado's (eventueel in blokjes uit de vriezer), avocado-olie, olijven maar ook de ongebrande noten passen weer in dit rijtje. 
  • Alternatief voor zuivel: inmiddels kan je veel soorten plantaardige melk en plantaardige toetjes en kazen kiezen. Van havermelk tot sojakwark, kokosyoghurt tot vegan mozzarella en kaasplakken. 
  • Kruiden en specerijen: door het toevoegen van veel verse kruiden maak je je vegan gerechten helemaal af. Kies voor knoflook, tijm, basilicum, munt, rozemarijn, bieslook, peterselie en meer. 
  • Extra snacks en tussendoortjes: in de diepvries kan je steeds meer hartige vegan snacks vinden. Zoals bijvoorbeeld de vegan kroketten en bitterballen. Voor de gezellige borrel zien we ook veel vegan koekjes, chips en zelfs vegan borrelplanken en... vergeet niet bij het vegan ijs te kijken. 

Met een maaltijdbox vegan recepten ontvangen

Nog meer tips: 

  • Bij de Butlon zijn regelmatig producten tegen een heel scherp tarief te koop, waaronder de (vegan) producten van de Vegetarische Slager. Let hier altijd even op de houdbaarheidsdatum en daarna kan je voordelig je slag slaan. 
  • Ook de Lidl heeft een groeiend assortiment met vegan producten. Maar deze producten kan je alleen in de winkel kopen en nog niet online bestellen. De lidl heeft wel een webshop, maar dan vol met acties en non-food artikelen. We schreven hier al eerder over bestellen bij Lidl
  • Ben je slechts enkele vegan producten vergeten te kopen van je boodschappenlijst? In veel steden bezorgen de flitsbezorgers zoals Flink en Gorilla's ook steeds meer vegan producten. 
  • Wil je graag lekkere vegan recepten proberen en heb je juist niet altijd de tijd om hiervoor boodschappen te doen? Bekijk dan ook eens of een vegan maaltijdbox iets voor je is. Neem bijvoorbeeld Marley Spoon. Hier kan je ook elke week vegan recepten kiezen. Je ontvang in de box alle ingrediënten en de producten zodat je met gemak een lekkere maaltijd op tafel zet. 

Veel gestelde vragen over vegan boodschappen bestellen

  • Waar kan ik vegan producten kopen?
    In steeds meer supermarkten kan je veel vegan producten vinden. Het aanbod vegan producten is het grootst bij Albert Heijn. Ook Jumbo heeft veel veganistische producten en het aanbod bij de Lidl groeit ook hard.
  • Welke supermarkt heeft het grootste aanbod vegan producten?
    Op nummer 1 staat Albert Heijn, hier kan je het grootste aanbod vinden van vegan producten. Bij al deze producten kan je ook online bestellen bij Albert Heijn.
  • Is biologisch hetzelfde als vegan?
    Nee, dat is niet hetzelfde. Vegan betekent vrij van alle dierlijke producten. Bij de productie van biologisch voedsel wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met milieu en dierenwelzijn, maar kunnen dus wel dierlijke producten bevatten. Je kunt wel vegan producten kopen die ook volledig biologisch geteeld zijn.
  • Wat zijn veel gekochte vegan producten in de supermarkt?
    Populaire vegan producten in de supermarkt zijn op dit moment: plantaardige toetjes, plantaardige melk zoals sojamelk en havermelk, vegan vleeswaren en broodbeleg, vegan vleesvervangers en ook gewoon producten zoals Calvé pindakaas zijn populair onder de veganisten.