Kies jij al (vaker) voor online je boodschappen doen? Je boodschappen online bestellen is steeds populairder in Nederland. Dat daarom bijna alle supermarkten hard werken aan de online afdeling in Nederland is duidelijk, zeker het afgelopen jaar is dat goed zichtbaar. Bij welke supermarkt kan je inmiddels heel vlot je boodschappen bestellen? En welke supermarkt is op dit moment populair om je boodschappen te bestellen? We helpen je graag een handje op weg met de beste tips om je boodschappen gemakkelijk online te bestellen. 

Op zoek naar de ideale online supermarkt

Veel mensen zijn op zoek naar wat voor hen de ideale supermarkt is. We zetten hier voor je op een rij welke supermarkten op dit moment het populairst zijn in Nederland voor je online boodschappen en leggen je graag uit wat deze supermarkt populair maakt. Op deze manier kan je de online supermarkten vergelijken en wellicht het bestellen van boodschappen eens proberen. Dan ontdek je snel welke supermarkt je favoriet is.

Vrijwel alle supermarkten werken keihard aan het verbeteren en uitbreiden van de online afdeling. Tegelijkertijd doen steeds meer mensen online boodschappen.

Een aantal supermarkten lopen voorop wat betreft online boodschappen bestellen en dat heeft verschillende oorzaken. Een van de belangrijke oorzaken van de voorsprong op dit moment is dat deze supermarkten vroeg zijn begonnen met het ontwikkelen van de online afdeling. Daarnaast is het onderdeel bezorging (inclusief bezorgkosten) en beschikbare bezorgtijden een belangrijk onderdeel. Ook het online assortiment speelt een grote rol bij het kiezen van een geschikte supermarkt voor jouw bestelling. Welke supermarkten hebben dit op orde en zijn erg populair om online je boodschappen te bestellen? We zetten ze voor je op een rij.

Top 5 online supermarkten van dit moment:

We zetten hier de top 5 supermarkten waar je handig en snel je boodschappen kunt bestellen voor jou op een rij. Wil je weten waarom deze supermarkt populair is? Klik dan voor meer info. 

1. Albert Heijn
2. Picnic
3. Jumbo
4. Deen
5. PLUS

1. Albert Heijn

Albert Heijn logoOp dit moment is Albert Heijn de populairste supermarkt om je boodschappen te bestellen. Albert Heijn heeft het grootste online assortiment en kan bezorgen in heel Nederland. Boodschappen bestellen via de website van AH of via de Appie app gaat eenvoudig en snel. De mogelijkheden zijn zeer gebruiksvriendelijk. De bezorgmogelijkheden zijn daarnaast ook steeds uitgebreider en sneller. Vaak is bezorging de volgende dag al mogelijk. Je kunt bij Albert Heijn ook maaltijdboxen bestellen. Ook op zakelijk gebied loopt Albert Heijn voorop. Bedrijven, zorginstellingen en kinderdagverblijven bestellen steeds vaker en met vaste regelmaat alle boodschappen online bij Albert Heijn. 

Meer over boodschappen bestellen bij Albert Heijn

2. Picnic

Logo picnic supermarktPicnic is een hele populaire online supermarkt in Nederland. Ze zijn populair door het minimum bestelbedrag van 25 euro én de gratis bezorging. De online supermarkt groeit hard en is dan ook in steeds meer plaatsen in Nederland beschikbaar. Picnic is nog altijd de strijd aan het voeren met de supermarkten AH en Jumbo. Het lukt Picnic dan ook om steeds populairder te worden. Benieuwd of ze ook in jouw woonplaats bezorgen? We horen hier vaak de vraag: bezorgt Picnic ook bij mij?
In ons overzicht Picnic bezorggebied kan je alle plaatsen waar Picnic op dit moment kan bezorgen terugvinden. De boodschappen bij Picnic bestel je via de handige app. Het assortiment is nog niet zo compleet als bij bijvoorbeeld Albert Heijn, dat is soms een nadeel voor mensen. De snelle + gratis bezorging maken daarentegen veel goed. Is Picnic nog niet beschikbaar in jouw woonplaats? Schrijf je dan snel in op de website van Picnic, daardoor kom je op een wachtlijst. 

Ga direct naar Picnic en schrijf je gratis in

Een veelgestelde vraag is hier: bezorgt Picnic ook bij mij?
Check dan snel dit overzicht bezorggebied Picnic

3. Jumbo

Jumbo logoVeel supermarkten volgen Albert Heijn op de voet wat betreft online bestellen. De concurrentie strijd op dit gebied barst zeker los nu steeds meer supermarkten meer mogelijkheden aanbieden om boodschappen te bestellen. In ons overzicht vergelijk je supermarkten op mogelijkheden, servicekosten, bezorging en meer. Ook de Jumbo supermarkt is erg populair om je boodschappen te bestellen. Het minimale bestelbedrag bij Jumbo ligt lager dan bij AH, en voor sommige mensen is dat een reden dat ze graag de boodschappen door Jumbo laten thuisbezorgen. Jumbo bezorgt inmiddels in heel veel plaatsen in Nederland. Grote kans dat ze ook bij jou thuis kunnen bezorgen!   

4. Deen

De boodschappenservice van supermarkt Deen is ook érg populair. De bezorging van Deen is nog niet mogelijk in heel Nederland, maar je boodschappen afhalen kan op heel veel plekken. De scherpe aanbiedingen en goede service zorgen ervoor dat mensen graag de boodschappen bij Deen bestellen. Taart en gebak bestellen bij Deen is ook erg populair, evenals de verse bloemen en boeketten die je bij Deen kunt bestellen. Steeds meer mensen ontdekken ook hoe handig, voordelig en snel bloemen bestellen bij Deen werkt. Extra voordeel: de bezorging van de bloemen is gratis door heel Nederland. Op de website ontdek je snel of bezorging van de boodschappen bij Deen ook bij jou mogelijk is. 

Ga naar Deen boodschappen bestellen 

5. Plus 

Steeds meer mensen bestellen ook graag de boodschappen bij PLUS. Het assortiment is online steeds groter, waardoor je ook bij Plus gemakkelijk boodschappen kunt bestellen. Je kunt de boodschappen zelf ophalen of laten thuisbezorgen. Thuisbezorgen is nog niet overal mogelijk, maar via een postcode-zoeker op de website ontdek je wat de mogelijkheden voor jou zijn. Rondom de feestdagen heeft de PLUS ook altijd veel scherpe aanbiedingen en een uitgebreid feest-assortiment. 

Ga naar Plus boodschappen bestellen

Welke supermarkt is het goedkoopst voor je online bestelling? 

Het is lastig om één supermarkt aan te wijzen die het allergoedkoopst is op dit moment. Voor een online bestelling kunnen de bezorgkosten namelijk nogal verschillen per bezorgmoment. Ook scherpe aanbiedingen kunnen een groot verschil maken op je totaalbedrag en zijn per week verschillend. Het kan dus lonen om niet elke week bij dezelfde supermarkt je boodschappen te bestellen. Dat is ook een trend die we zien opkomen. De ene week bestellen mensen de boodschappen bij Albert Heijn, de andere week kiezen zij voor Jumbo.
Uit een recente prijspeiling van de Consumentenbond blijkt dat Picnic samen met Jumbo de laagste prijzen heeft voor A-merken. De consumentenbond vergeleek de prijzen van de 15 grootste supermarkten. Daaruit bleek dat de prijzen van Picnic ongeveer 5 procent onder het gemiddelde liggen. Kies je voor een huismerk van Picnic, dan betaal je vaak wat meer. Uit het onderzoek blijkt dat Aldi en Lidl de goedkoopste huismerken verkopen maar daar is het helaas niet mogelijk om je boodschappen online te bestellen. Albert Heijn heeft daarentegen vaak scherpe aanbiedingen (1+1 gratis bijvoorbeeld), waardoor het voordelig kan zijn om hier A-merken te kopen. 

Goedkoop boodschappen bestellen (met korting)

Bij welke supermarkt wil jij graag je boodschappen online bestellen? Wij hebben kortingscodes van supermarkten waarmee je korting krijgt op bijvoorbeeld de servicekosten van je online bestelling. Met sommige kortingscodes krijg je zelfs gratis bezorging. Bij sommige supermarkten kan je ook wekelijks actieproducten bestellen waarmee je 100% korting op de bezorging krijgt. Elke week zijn er bijvoorbeeld bij Jumbo andere producten die je kunt bestellen zodat je geen bestelkosten hoeft te betalen. Datzelfde heeft Albert Heijn elke week, met het kopen van speciaal geselecteerde producten betaal je geen servicekosten. Met welke producten je gratis bezorging krijgt bij bijvoorbeeld AH of Jumbo, lees je op ook de kortingspagina. 

Vragen en antwoorden over populaire online supermarkten

  • Wat is de top 5 van populairste online supermarkten?
    Uit ons onderzoek blijkt dat dit momenteel de 5 populairste supermarkten zijn, waar mensen online hun boodschappen doen: 1. Albert Heijn, 2. Picnic, 3. Jumbo, 4. Deen, 5. PLUS.
  • Wat is de grootste online supermarkt?
    Dat is op dit moment Albert Heijn. Ze zijn vroeg begonnen met het aanbieden van online boodschappen en hun website en app zijn zeer goed ingericht op het thuis winkelend publiek. Verder is hun logistiek proces stevig opgezet en maken ze elk jaar een flinke groei door.
  • Welke online supermarkt groeit het hardst?
    Op dit moment groeien alle online supermarkten hard, bijvoorbeeld doordat mensen meer online boodschappen doen door Corona. Maar als we er één moeten uitpikken dan is dit wel Picnic. Ze groeien zo hard dat elke plaats waar ze beschikbaar komen er vaak een lange wachtlijst is voor nieuwe klanten.