Zie je ook elk jaar weer op tegen de drukte in de supermarkten rondom de kerstdagen? Je bent niet de enige! Steeds meer mensen bestellen daarom de boodschappen online voor kerst, daarmee kan jij de supermarkt vermijden en wordt alles netjes thuisgebracht voor kerst. En dat is vaak zó populair, dat je tegenwoordig al vroeg je bezorgmoment moet inplannen bij de supermarkten. Dit jaar is de verwachting dat nóg meer mensen online kerst boodschappen willen bestellen vanwege het corona-virus en alle bijbehorende maatregelen. 

Steeds meer mensen bestellen de kerstboodschappen online en laten alles thuisbezorgen. Juist in tijden van Corona zal dit alleen maar toenemen. 

Wij zetten daarom hier graag de top 3 supermarkten op een rij waar je heel handig de boodschappen voor kerst kunt laten thuisbezorgen. Ook hebben deze supermarkten een ruim (kerst)assortiment, zodat je ook een grote keuze in producten hebt om prachtige kerstmenu's samen te stellen. Onze tip: plan al vroeg je bezorgmoment (je kunt het altijd nog wijzigen), maar je bent dan nu al in ieder geval zeker van een bezorgplekje. 

Top 3 supermarkten online kerstboodschappen

Laat je boodschappen met kerst thuisbezorgenOnze top 3 supermarkten waar je boodschappen voor kerst kunt bestellen zijn dit jaar: 

  1. Albert Heijn
  2. PLUS 
  3. Jumbo 

Bij deze 3 supermarkten kan je online een heel groot assortiment (kerst)producten vinden. Ook zijn er veel recepten en tips te vinden rondom kerst. Op deze manier kan je handig en snel een kerstmenu samenstellen en met een paar klikken heb jij je complete boodschappenlijstje ingevoerd voor de kerstdagen. 

Iedereen kan online boodschappen bestellen. Vooral met de drukte rondom kerst is het ideaal om alles in één keer in huis te hebben. 

Hoe kan ik boodschappen voor kerst bestellen? 

Een uitgebreid kerstmenu samenstellen met de recepten van JumboWil je graag al je kerstboodschappen in één keer in huis hebben? En lijkt online bestellen je wel wat? Online kerst boodschappen bestellen is niet moeilijk. Kies je favoriete supermarkt, log in (of maak een nieuw account). Klik vervolgens op online bestellen en kies je gewenste bezorgmoment. Kies alle producten die je nodig hebt en voeg ze toe aan je winkelmand. Heb je alles? Bevestig dan je order.

Voor de kerstboodschappen is het mogelijk om al een paar weken voor kerst hier mee te beginnen, maar later kan natuurlijk ook. Kom je er later achter dat je wat bent vergeten of wil je wat wijzigen? Vaak kan je je bestelling nog tot 24 uur van te voren wijzigen. 

Het assortiment voor kerst

Een rijkgevulde tafel met kersthapjes en borrelhapjes van de JumboDe tijd dat je een groot aanbod kerstproducten alleen in de winkel kon vinden is voorbij. Met kerst is het online assortiment in supermarkten erg groot, soms zelfs nóg groter dan in de supermarkt zelf. Online kies je uit heel veel feestelijke kerstproducten. Bij Albert Heijn kan je bijvoorbeeld rondom de feestdagen de bijzondere producten van AH Excellent vinden. Deze producten zijn speciaal en exclusief uitgekozen voor de decembermaand. Ook Jumbo en PLUS pakken uit met bijzondere producten deze kerst. 

Bezorgmoment reserveren voor kerst 

Bij elke supermarkt kies je zelf een handig moment wanneer je kerstboodschappen thuisgebracht kunnen worden. Het is wel van belang dat je tijdens deze drukke dagen dit ruim van te voren gaat plannen. Bij sommige supermarkten is het al mogelijk om je kerstbestelling te plaatsen vanaf eind november. Dan kan je ook al een bezorgmoment reserveren. Je bestelling kan je dan de komende weken helemaal compleet maken. 

De tip van de maand: begin je kerstbestelling op tijd. Zo voorkom je teleurstellingen rondom volle bezorgmomenten.

Kerst boodschappen afhalen bij een Pick Up Point 

Het is ook mogelijk om je kerst boodschappen af te halen bij een Pick Up Point. Je kiest zelf een moment dat je goed uitkomt en alle boodschappen zullen voor je klaarstaan. Je hoeft ze alleen maar in je auto te zetten. Maar let op: bij Pick Up Points is het vaak ook rondom kerst veel drukker. Wil je deze kerstdrukte vermijden? Kies dan voor thuisbezorgen van je kerstboodschappen. Dat is in dit geval nog wat relaxter! 

Ik ga het gewoon doen en kies voor géén kerststress dit jaar. Ik bestel mijn boodschappen online en laat alles thuisbezorgen. 

Plan je bezorgmoment ruim van te voren

Wil je teleurstellingen voorkomen? Dan is onze tip om ruim van te voren te starten met je bestelling kerstboodschappen. Start bijvoorbeeld begin december al je bestelling en kies dan al een bezorgmoment, zo verzeker je jezelf van een bezorging rondom kerst. In een nieuwsbericht van een paar jaar geleden bleek hoeveel mensen op het laatste moment nog proberen om boodschappen voor kerst te bestellen en teleurgesteld raken, want alle bezorgmomenten zitten snel vol. 
Voorkom ook teleurstellingen en start snel met je kerstbestelling! 

Ga direct naar AH.nl en begin met bestellen

Bestel je kerstboodschappen online bij AH met een extra groot kerstassortiment dit jaar

Jumbo
Albert Heijn
Picnic
Deen
PLUS
Hoogvliet
Coop
Spar

Bij welke supermarkten kan ik boodschappen bestellen voor kerst? 

Welke supermarkt kies jij om je boodschappen voor kerst te bestellen? Er zijn steeds meer supermarkten waar het mogelijk is om je boodschappen voor kerst te laten thuisbezorgen. In onderstaand overzicht zie je alle supermarkten waar jij in 2021 je kerstboodschappen kunt bestellen. Geen boodschappen-stress deze kerst, ga jij er ook voor? We zien een trend dat steeds meer mensen bij verschillende supermarkten hun boodschappen bestellen. Zo doen mensen vaak bestellingen bij Picnic, maar wisselen zij dat af met bijvoorbeeld Albert Heijn of Jumbo. De keuze voor een supermarkt hangt af van de kosten voor bezorgen, de bezorgtijden, de aanbiedingen én het assortiment. Natuurlijk is het ook mogelijk om je kerstboodschappen dit jaar bij Picnic te bestellen, maar het (kerst)assortiment bij Picnic is niet zo groot in vergelijking met Albert Heijn of Jumbo. Bij deze supermarkten kan je een groot aanbod van feest- en kerstproducten vinden. Klik op onderstaande supermarkt voor meer informatie over het plaatsen van kerst bestelling en bekijk meteen het feestelijke assortiment van dit jaar. 

Online kerstrecepten: klik je producten handig op je bestellijst 

Op de website van veel supermarkten is door de jaren heen een enorme database van recepten ontstaan. Hier ontdek je dus ook prachtige kerstrecepten en doe je veel inspiratie op voor je kerstdiner. Denk bijvoorbeeld aan Allerhande, hier staan inmiddels meer dan 18.000 recepten waar jij je dagelijkse kookinspiratie vandaan kunt halen. En extra handig, je kunt je favoriete recept opslaan en in een klik alle producten op je bestellijst zetten. Dit is natuurlijk heel handig voor je kerstbestelling van boodschappen. Dit kan bij Albert Heijn en Jumbo, maar ook bijvoorbeeld bij supermarkt Coop. Met één klik zet je alle producten van het recept op je boodschappenlijstje of plaats je het direct in je boodschappenmandje. En extra voordeel: de kans is klein dat je daarmee nog belangrijke ingrediënten vergeet voor je kerstgerechten. 

Tips voor nóg meer gemak: kerstboxen 

Kerstbox en gourmetbox bestellen kan bij Albert Heijn Sinds een aantal jaar zijn er ook de kerstboxen die je online kunt bestellen. Een kerstbox is een compleet gevulde box met recepten + alle producten die je nodig hebt om een compleet kerstdiner te bereiden. Met een kerstbox hoef je dus zelf de recepten en producten niet meer bij elkaar te zoeken. Het enige wat je moet doen is koken! De kerstboxen zijn in Nederland steeds populairder. Eerdere jaren kon je ook bij Albert Heijn een kerstbox bestellen. Helaas is deze box niet meer beschikbaar. Wel zijn er nog genoeg andere aanbieders van kerstboxen. Zo kan je helemaal de supermarkt vermijden tijdens de kerst. Je kookt met een kerstbox een luxe diner in je eigen keuken en krijgt alle producten + recepten in de box aangeleverd. In dit overzicht kerstboxen kan je uitgebreid kerstboxen vergelijken. 

Kortingscode voor online kerst boodschappen

Veel mensen zoeken online naar een kortingscode op een bestelling voor kerst boodschappen. Dat is begrijpelijk! De decembermaand is al duur genoeg. Wij begrijpen dat mensen op zoek zijn naar goede kerst-aanbiedingen en kortingscodes van supermarkten. Daarom hebben we op onze site altijd actuele kortingscodes voor je klaarstaan van Albert Heijn, Jumbo, PLUS, Picnic en meer. Zodra er een nieuwe kortingscode verschijnt, zullen wij deze ook hier plaatsen. 

Bestel kerstboodschappen met korting